Borduurgaren

De lange geschiedenis achter borduren en borduurgaren

Borduurwerk is misschien wel een van de allermooiste toevoegingen aan een stof, vind je ook niet? Borduurwerk is reeds eeuwenoud en begon ooit als een manier om kleding te verstevigen. Al snel werd deze versteviging echter gezien als een kans om een extra mooie decoratie toe te voegen aan een kledingstuk. In China werd zo al in de vijfde eeuw voor Christus borduurwerk gemaakt. Tegenwoordig kennen we uit landen van over de hele wereld verschillende soorten borduurtechnieken en patronen. Denk hierbij aan borduurwerk uit bijvoorbeeld India, Italië, Hongarije, Bulgarije en Brazilië. Hoewel borduurwerk sinds de industriële revolutie van de negentiende eeuw ook machinaal kan worden vervaardigd, blijft handgemaakt borduurwerk uiteindelijk toch wel het allermooiste. Borduren is bovendien een ontzettend leuk handwerk, waarmee je gemakkelijk hele middagen zoet kunt zijn. Wanneer je begint is het eenvoudigweg moeilijk om te stoppen! Ben jij nou op onze website beland omdat jij borduurgaren zoekt voor jouw eerste of zoveelste mooie borduurwerk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat kun je verwachten van de DMC borduurgaren van P.W. Hoofs?

In ons assortiment hebben we verschillende producten geselecteerd voor jou en hebben we dus veel prachtige borduurgaren voor jou beschikbaar. Deze komen onder de namen DMC Mouliné Special 25, DMC Mouliné Color Variations en DMC Lurex Mouliné Effet Lumière. De DMC borduurgaren zijn prachtige, stevige borduurgaren, die gemaakt zijn van de hoogste kwaliteit langvezelig katoen dat door een dubbel mercerisering een prachtige glans heeft grekegen. Deze borduurgaren zijn daarnaast gemaakt met lichtechte kleurstoffen. Dit maakt dat de garen kleurecht blijven en niet vervagen of afgeven tijdens het wassen.

Drie unieke varianten en legio kleuren borduurgaren

Hoewel deze borduurgaren in de basis hetzelfde zijn, bestaan er ook een aantal verschillen tussen de drie varianten. Zo is de variant DMC Mouliné Special 25 een prachtige egale, zacht glanzende variant borduurgaren. Je vind dit type borduurgaren in een eindeloze verscheidenheid aan kleuren. De DMC Mouliné Color Variations is daarnaast uniek door de combinatie van verschillende gekleurde draden in één klosje. Met deze variant borduurgaren maak jij de allerleukste speelse borduurwerkjes. Tot slot nog de DMC Lurex Mouliné Effet Lumière, welke door de afwerking een metallic effect heeft. Deze metallic borduurgaren komen dan ook in kleuren als staalblauw, goud en zilver en zal een prachtige metaalachtig effect toevoegen aan jouw mooie borduurwerk. Met dit uitgebreide aanbod weten wij zeker dat jij altijd de juiste borduurgaren weet te vinden!

DMC borduurgaren koop je bij P.W. Hoofs

Al jouw prachtige borduurgaren bestel je gemakkelijk van onze webshop vanuit jouw favoriete stoel. Neem een kijkje in ons overzicht, of selecteer een categorie naar keuze om jouw zoektocht nog gemakkelijker te maken. Heb je een keuze gemaakt? Dan gaan wij hard aan de slag om jouw bestelling zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Kijk voor overige benodigdheden bovendien ook bij borduurnaalden en andere fournituren. Hier vind je vast alles wat je nodig hebt!

Heb je een vraag of kun je bepaalde (kleuren) borduurgaren niet vinden op de webshop? Vraag het aan onze klantenservice. We zijn elke dag te bereiken op 073-6134667.

Kenmerken van onze DMC borduurgaren

  • Prachtige DMC borduurgaren
  • De beste kwaliteit DMC borduurgaren voor zachte prijsjes
  • Een groot scala aan kleuren borduurgaren voor al jouw mooie creaties
  • Keuze uit verschillende soorten
  • Drie unieke varianten met dezelfde fantastische kwaliteit

• Snelle levering  -  De levertijd van feestartikelen is 1-2 werkdagen,

  stoffen en fournituren heb je met 3-5 werkdagen in huis

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 9:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: Gesloten