Ribslint

Tonen als Foto-tabel Lijst

44 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom ribslint kopen?

Lintweverij vond al plaats in de elfde eeuw en zou zijn begonnen in de Franse stad St. Etienne. In de tijd dat de Franse Hugenoten in opspraak kwamen, verplaatste de lint wevers van St. Etienne zich naar de Zwitserse stad Basel. In de negentiende eeuw werd de lintweverij vervolgens naar de Verenigde Staten overgebracht door de Fransman C.M. Offray, toen hij daar een lint weverij begon. Uiteindelijk zou Offray’s bedrijf verantwoordelijk worden voor een groot deel van de lint productie in de Verenigde Staten. Ribslint in het bijzonder dankt zijn naam natuurlijk aan de mooie ribbels in de stof. Deze ribbels worden gecreëerd door middel van een weeftechniek waarbij de inslagdraden zwaarder zijn dan de scheringdraden. Ribslint wordt veelal gemaakt van kunststof en heeft een mooi glanzend oppervlak. Als jij aan ribslint denkt zie je misschien wel een mooie haar decoratie voor je, een lieve strik om jouw kerst cadeautjes of een versteviging van de naden van jouw mooie kledingstuk. Waar jij ook ribslint voor nodig hebt, we hebben vast een mooie variant in huis!

Wat kun je verwachten van onze collectie aan ribslint?

Het ribslint in ons assortiment bestaat uit prachtige 100% nylon ribslinten in verschillende kleuren en afmetingen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi subtiel wit of gebroken wit ribslint voor in jouw haren of dat van jouw bruidsmeisjes, tijdens jouw bruiloft. Je kunt het ribslint bovendien ook leuk combineren om mooie strepen aan te brengen op jouw t-shirt of tas of maak er leuke bandjes van voor jouw top. Hebben de naden van jouw creatie wat versteviging nodig? Stik dan een ribslint mee op de verkeerde kant van jouw naad! Bovendien ook handig wanneer jij ervoor wilt zorgen dat jouw naden makkelijker kunnen worden gestreken of geperst. Zorg er wel voor dat je het ribslint niet direct strijkt, want nylon kan niet altijd even goed tegen de hoge temperatuur van het ijzer. Zijn er nog andere functies voor ribslint, denk jij nu misschien? Ja die zijn er inderdaad! Voeg namelijk wat ribslint toe aan de binnenzijde van jouw broekspijp omslag en je zorgt ervoor dat jouw broekspijp vorm krijgt en verstevigd wordt.

Ribslint kopen? Kom (online) naar bij P.W. Hoofs!

Waar jij ook mooi ribslint voor nodig hebt, bij ons bestel je deze gemakkelijk vanuit het comfort van jouw favoriete stoel. Neem een kijkje in ons overzicht van ribslint, of selecteer een afmeting naar keuze om jouw zoektocht nog gemakkelijker te maken. Heb je een keuze gemaakt? Dan gaan wij hard aan de slag om jouw bestelde ribslint zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Ook nog op zoek naar andere fournituren? Check ons andere band, boord of lint!

Heb je een vraag over ribslint of kun je een bepaalde producten niet vinden op de webshop? Vraag het aan onze klantenservice. We zijn elke dag te bereiken op 073-6134667.

Kenmerken van ons ribslint

  • Prachtige ribslint in verschillende kleuren en breedtes
  • Ribslint voor zachte prijzen
  • Perfect als decoratie of versteviging van jouw kledingstukken
  • Ook leuk om jouw cadeautjes mee in te pakken

• I.v.m grote drukte is de levertijd momenteel 2-4 werkdagen. 

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag feestwinkel: 12:00 - 17:00