Mouwophouders

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dit is dé reden waarom ook jij mouwophouders wilt kopen!

Mouwophouders zijn armbanden, die om de (lange) mouwen van een blouse worden gedragen. Mouwophouders kwamen voor het eerst in gebruik in de Verenigde Staten, tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw. Gedurende deze periode kwam de prêt-à-porter op, ofwel de confectiemode, en werden de mouwen van mannen overhemden in één extra lange maat geproduceerd. Het werken met één maat maakte het voor de producent namelijk gemakkelijker om kleding snel te produceren en aan een groter publiek te verkopen. De mouwophouders werden vervolgens bedacht om de klant de extra lange mouwen te kunnen laten afstemmen op de lengte die voor hem het meest geschikt was. Bovendien zorgden mouwophouders er ook voor dat de manchetten en manchetknopen op de goede plek werden gehouden, mooi onder een jasje uitkwamen en dat deze niet in de weg zaten tijdens het werken. Simpel gezien werden de mouwophouders dus de bretels voor de mouwen! Sterker nog: mouwophouders werden onmisbaar in het modebeeld...

Hoe mouwophouders zich ontwikkelden als onderdeel van de mode

Vanaf vroeg in de twintigste eeuw droegen muzikanten, met name die van de jazzmuziek, ook vaak mouwophouders over hun witte blouse. De mouwophouders werden handige bandjes en daarmee volledig geassocieerd met het beeld van muzikanten uit die periode. Daarnaast horen de mouwophouders ook bij het beeld van zakenmannen uit - met name - de jaren twintig tot en met zeventig. Soms werden mouwophouders zelfs meer gedragen als een stijlvolle ‘must have accessoire’ dan voor hun functie. Of jij nou zoek bent naar mouwophouders als praktisch hulpmiddel om jouw mouwen mooi op zijn plek te houden of je jouw mouwlengte er eenvoudig mee wilt kunnen bepalen. Of misschien wil je met mouwophouders juist een mode statement maken. Allemaal prima: voor alle gelegenheden hebben we voor jou een fijn paar mouwophouders voor in huis.

Wat kun je verwachten van de mouwophouders van P.W. Hoofs?

De mouwophouders uit ons assortiment zijn gemaakt van metaal en komen in verschillende kleuren: goud, zilver en zwart. Deze mouwophouders rekken handig uit wanneer jij ze om wilt doen, maar blijven fijn strak om de mouwen zitten tijdens het dragen. Dankzij het metaal kun je ervan uitgaan dat deze mouwophouders bovendien niet losser worden na een langere periode van gebruik. Hoewel de mouwophouders iets uitrekken, blijven ze altijd hetzelfde formaat. Dankzij de verschillende kleuren kun jij jouw mouwophouders gemakkelijk afstemmen op jouw kleding. Ben jij de pianist of contrabassist, dan straal jij vast en zeker met jouw mooie gouden of zilveren mouwophouders.

Mouwophouders kopen? Dat doe je natuurlijk (online) bij P.W. Hoofs!

Bestel deze stijlvolle 'must have accessoire', oftewel onze mooie mouwophouders, gemakkelijk bij ons vanuit het comfort van jouw favoriete stoel. Neem een kijkje in ons overzicht, of selecteer een categorie naar keuze om jouw zoektocht nog gemakkelijker te maken. Heb je gekozen welke mouwophouders het worden? Dan gaan wij hard aan de slag om jouw bestelling zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Naast mouophouders vind je bij ons ook mooie knopen om jouw shirt extra speciaal te maken. Maak jij zelfs jouw outfit helemaal zelf? Kijk dan ook zeker even naar de onze katoenen of zijde stoffen.

Heb je een vraag over onze mouwophouders of kan je een bepaald artikel niet vinden op de webshop? Vraag het aan onze klantenservice. We zijn elke dag te bereiken op 073-6134667.

Kenmerken van onze verschillende mouwophouders

  • Prachtige mouwophouders
  • Onze mouwophouders zijn gemaakt van duurzame metaal dat lang mooi blijft
  • Mouwophouders beschikbaar in verschillende kleuren
  • Functioneel of juist leuk als kleding accessoire passend bij je outfit
  • Onze mouwophouders zijn te koop voor zachte prijsjes

• Snelle levering  -  De levertijd van feestartikelen is 1-2 werkdagen,

  stoffen en fournituren heb je met 3-5 werkdagen in huis

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:30 - 17:00 (stoffen en fournituren gesloten)