Ritsen

Ritsen kopen online

YKK ritsen kopen online

Voor ritsen in alle soorten, maten en kleuren bent u bij Hoofs op het juiste adres. Al onze ritsen zijn van het wereldbekende merk YKK, voluit Yoshida Kōgyō Kabushikigaisha. U heeft het vast al eens op uw rits zien staan, kijk maar eens op de broek of jas die u aan heeft, hele grote kans dat er een YKK rits in zit. De Japanse producent YKK levert al meer dan 80 jaar een breed scala topkwaliteit ritsen die niet voor niets worden toegepast in kleding van grote namen uit de modewereld. Ook in Nederland staat een fabriek van YKK. Met de keuze voor een YKK rits weet u dat u hoge kwaliteit in huis haalt en zit u altijd goed.

Deelbare ritsen kopen

De meeste van onze YKK ritsen, zijn verkrijgbaar in deelbare en niet deelbare varianten. Deelbare ritsen zijn in twee delen los van elkaar te scheiden, zoals bij een jas die geheel open en dicht moet kunnen. Niet deelbare ritsen blijven aan de onderzijde altijd gesloten, zoals bij de gulp van een broek of de rits in een jurk. Bij een dubbel deelbare rits zitten er aan beide uiteinden runners. Deze ritsen worden vaak gebruikt voor tassen, koffers of jassen voor een hoog gebruiksgemak. Bent u op zoek naar een deelbare rits, bijvoorbeeld ter vervanging van een versleten rits, of voor een nieuw project? Selecteer dan het soort rits (spiraal- bloktand- metaalritsen) waar u naar op zoek bent, en selecteer vervolgens het overzicht van de deelbare ritsen voor de categorie.

Soorten YKK ritsen

Heeft u bijvoorbeeld onze outdoor stoffen benut om een te gek tuinkussen te maken? Of bent u de laatste hand aan het leggen aan een vestje gemaakt van tricot stof, of een knuffelbaar kindertasje van teddy stof? Dan wilt u vast het liefst een bijpassende ritssluiting kopen. In ons assortiment ritsen heeft u keuze uit diverse soorten ritsen van YKK, waardoor u ongetwijfeld een passende rits voor uw project vindt. YKK heeft vele soorten ritsen voor diverse toepassingen, in ons assortiment vindt u:

 • YKK metaalritsen
 • YKK bloktandritsen
 • YKK spiraalritsen
 • YKK blinde ritsen

We beginnen met de metaalrits. Metaalritsen worden vooral veelvuldig gebruikt in kleding. Bij Hoofs vindt u metaalritsen in 2 soorten: deelbaar en niet deelbaar. Ons aanbod metaalritsen bestaat uit verschillende kleuren metaaltandjes in combinatie met vele kleuren polyester bandjes waar de metaaltandjes aan bevestigd zitten. De volgende kleuren zitten in ons assortiment:

 • Metaalrits deelbaar goud
 • Metaalrits niet deelbaar goud
 • Metaalrits deelbaar nikkel
 • Metaalrits niet deelbaar nikkel
 • Metaalrits deelbaar messing
 • Metaalrits niet deelbaar messing
 • Metaalrits jeans

De tweede soort rits is de bloktandrits. Dit is een stevige rits die wordt gebruikt voor bijvoorbeeld tassen, winterjassen, tenten enz. Bloktandritsen hebben kunststof tandjes en zijn goed weerbestendig tegen temperaturen en vocht. De tandjes zijn meegekleurd met het polyester en de rits heeft een stoer en sportief uiterlijk. Bloktandritsen zijn in alle kleuren verkrijgbaar in 3 soorten: deelbaar, niet deelbaar en dubbel deelbaar.

De laatste soort YKK rits is de spiraalrits. Bij spiraalritsen zit een kunstsof draad verweven in de polyester bandjes. De draad zit zodanig verweven dat deze tandjes vormt. Spiraalritsen zijn verfijnder van uiterlijk dan metaalritsen en bloktandritsen, maar ook heel sterk. Als u de rits niet te aanwezig wilt laten zijn, is een spiraalrits een goede keuze omdat deze wat dunner is. Denk aan toepassingen zoals jasjes, vesten of rokjes. Spiraalritsen zijn verkrijgbaar in deelbaar, niet deelbaar en ook aan de meter met losse bijpassende runners. Aan de meter kunt u exact uw gewenste lengte bestellen. Een variant binnen de spiraalritsen is de blinde rits. Hierbij vallen de tandjes onder de polyester bandjes en is het runner greepje heel dun, waardoor de rits nog minder opvalt.

Verschillende lengtes ritsen of rits per meter

De meeste ritsen zijn verkrijgbaar in een aantal standaard lengtes, variërend van 12 tot 80 cm. Wilt u graag zelf de lengte van uw rits bepalen, of voor grotere projecten rits per meter bestellen? In onze stoffen- en fourniturenwinkel is dat geen probleem. Spiraalritsen hebben we namelijk op rol en deze kunt u in elke gewenste lengte bestellen in onze webshop. Een belangrijke tip wanneer u ritsen per meter gaat kopen, is om niet te vergeten de runners erbij te bestellen. Bij Hoofs Stoffen kunt u meteen terecht voor de benodigde runners, in kleuren die volledig aansluiten bij onze spiraal rits op rol. Voor een rits geheel op maat hoeft u dus alleen de gewenste lengte in te voeren en een bijpassende kleur runner uit te kiezen.

Rits kopen bij Hoofs

Bij Hoofs vindt u voor elke toepassing de geschikte rits in de door u gewenste soort, lengte en kleur. U hoeft er de deur niet meer voor uit, maar bestelt uw ritsen gemakkelijk online in onze webshop. Door een YKK rits te kopen kunt u zelf de meest prachtige en professionele creaties naaien, zoals jassen, broeken, jurken, tassen, enz. Neem een kijkje in ons assortiment ritsen en ga zelf aan de slag.

• Levertijd feest: 1-2 werkdagen, stoffen & fournituren: 2-5 werkdagen

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 9:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:30 - 17:00