Mondkapjes kopen

Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

stoffen mondkapjes kopen met patroon

Stoffen mondkapjes kopen

Vanaf 1 december 2020 geldt de mondkapjesplicht en is het dragen van een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimten zoals winkels, restaurants, theaters, bioscopen enz. verplicht. Het dragen van niet-medische mondkapjes in het openbaar vervoer is al vanaf 1 juni 2020 verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar. Om goed voorbereid te zijn, is het dus verstandig om een aantal mondkapjes te kopen. Maar waar kan je stoffen mondkapjes kopen, en welke heb je nodig? De N95 (ffp2) mondkapjes zijn alleen voor zorgmedewerkers bedoeld, maar mondkapjes bestaande uit een 3-laagse combinatie van 100% katoen en chiffon hebben ook een behoorlijk hoge filterwerking. Bij Hoofs kun je deze 3-laagse mondkapjes kopen in verschillende kleuren en met verschillende designs. Zo kun je stoffen mondkapjes kopen die passen bij diverse outfits en voelt het dragen van een mondkapje daardoor misschien wat minder onwennig of onpersoonlijk. Bovendien kun je bij ons stoffen mondkapjes kopen die je kunt hergebruiken door deze 30 minuten op zestig graden te wassen. Dit kun je doen zolang de kwaliteit van de stof goed blijft; het katoen, de elastiek en chiffon kunnen op zestig graden worden gewassen. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe mondkapjes te kopen en voorkom je daarmee onnodig afval en terugkerende aanschafkosten.

Waarom mondkapjes kopen gemaakt van katoen en chiffon?

Kleine druppeltjes die ontstaan tijdens niezen of hoesten, zorgen voor de verspreiding van het virus. Onderzoek van de Universiteit van Chicago naar welke stoffen een goede barrière vormen tegen zulke druppels, toont aan dat de combinatie van katoen en chiffon voor de beste filterwerking zorgt. De katoen laag vormt een mechanische barrière en het chiffon zorgt voor een elektrostatische barrière. In het onderzoek werd vastgesteld dat deze combinatie van stoffen maar liefst 80 tot 99 procent van de druppels filtert. In vergelijking met de N95-maskers (ook wel bekend als de maskers die worden gebruikt in de gezondheidszorg, die minstens 95% van de luchtdeeltjes filteren), is dit een behoorlijk hoog percentage.

Bij Hoofs kun je stoffenmondkapjes kopen die zijn vervaardigd in ons eigen atelier. Ze zijn ontworpen volgens een speciaal ontwikkeld, goed aansluitend patroon. Hoewel dit is geen officieel gekeurde pasvorm is, is het wel een patroon waar wij een goed aansluitend masker mee hebben kunnen maken. Het is niet de bedoeling dat je de zelfgemaakte mondmaskers als maskers gebruikt om mee in de zorg te gaan werken of waarmee je patiënten opzoekt. Gebruik de mondkapjes alleen maar om in het openbaar te dragen, om zo de kans te verminderen dat je anderen besmet en om eraan bij te dragen dat druppeltjes van anderen jouw luchtwegen ook minder gemakkelijk kunnen bereiken.

Na stoffen mondkapjes kopen; hoe ze te gebruiken?

Hieronder beschrijven we hoe je stoffen mondkapjes kunt opzetten en gebruiken:

  • Was voor het opzetten en na het afzetten van het mondkapje je handen minimaal 20 seconden met water en zeep;
  • Raak tijdens het op- en afzetten alleen het elastiek aan;
  • Zorg dat je mond, neus en kin goed bedekt zijn en raak het daarna niet meer aan;
  • Draag het mondkapje maximaal 3 uur per keer;
  • Bewaar een schoon of gebruik mondkapje apart van elkaar in een afgesloten zakje of bakje;
  • Was het mondkapje na ieder gebruik op 60 graden Celsius op een volledig wasprogramma. Was alleen met wasmiddel, voeg geen wasverzachter toe;
  • Was je handen nadat je het mondkapje in de wasmachine hebt gestopt;
  • Gebruik geen mondkapjes op kinderen jonger dan 3 jaar.

Stoffen mondkapjes kopen is niet genoeg; vergeet de maatregelen niet

Ook als je een mondkapje draagt is het dus belangrijk dat je alle andere belangrijke maatregelen blijft navolgen. Denk er dus altijd aan om zo veel mogelijk je handen te wassen, afstand tot elkaar te houden en zo min mogelijk naar buiten te gaan, zeker als je symptomen hebt.

Stoffen mondkapjes kopen online of mondkapjes maken

Als je handig bent en met naald en draad overweg kunt, dan kun je bij ons ook terecht voor een kant en klaar pakket om zelf mondkapjes maken. Als je iets minder handig bent aangelegd, weinig tijd hebt of je wil gewoon snel een of meerdere mooie én functionele mondkapjes kopen, dan zijn kun je eenvoudig mondkapjes kopen in onze webshop. Neem een kijkje in ons assortiment en koop mondkapjes die jou aanspreken. Met zo’n mondkapje met origineel design houd je makkelijk uit elkaar welke van jou is, bijvoorbeeld nadat je ze hebt uitgewassen.

Mondkapjes verplicht in het OV

Bekijk hieronder de video vanuit het Rijksoverheid over het dragen van stoffen mondkapjes in het openbaar vervoer.

Afhalen? Bel 073-6134667 en we zetten het voor u klaar!

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 feestplezier

• Snelle levering  -  Ma.-vr. voor 14:00 besteld is vandaag verzonden 

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Fournituren, Stoffen & Feest


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag feestwinkel: 12:30 - 17:00