Mondkapje zelf-maak-set (5 stuks) Unicolor Natural Unisex

Maak je eigen mondkapjes van deze rustige natural katoen. Met deze set kun je 5  herbruikbare mondkapjes maken, na gebruik was je ze gewoon 30 minuten op 60 graden. Hou natuurlijk wel in de gaten dat de stof naar verloop van tijd niet begint te slijten. 

De set bestaat uit:

-          100% Katoen (voldoende voor 5 mondkapjes)

-          Een strook Chiffon (voldoende voor 5 mondkapjes)

-          5 Neusbruggen

-          Voldoende elastiek voor 5 mondkapjes

-          Een geprint patroon / mal waarmee je de stof kan knippen

-          Een beknopt stappenplan met foto’s waarmee je dit mondkapje in een handomdraai maakt. 

 

Onze setjes leveren we in de combinatie van katoen en chiffon omdat dit zorgt voor de beste filterwerking. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Chicago. De wetenschappers onderzochten welke stoffen het best werken als barrière tegen druppeltjes. De dikkere katoen zorgt hierbij voor een mechanische barrière en de chiffon voor een elektrostatische barrière tegen deze druppeltjes.

De combinatie van dik katoen en chiffon kan 80 tot 99 procent van alle druppels filteren zo bleek uit dit onderzoek. (vergeleken met de 95% van de FFP2 maskers die in de zorg gebruikt worden is dit natuurlijk hartstikke hoog) Hierbij is echter de pasvorm wel van essentieel belang, zodra er openingen van meer dan 1% ontstaan kunnen deze filterwaarden enorm terugzakken.

Het patroon dat wij bij deze set aanleveren een suggestie waarmee wij erg makkelijk zeer goed aansluitende maskers kunnen maken. Uiteraard verschillen pasvormen natuurlijk van persoon tot persoon en van coupeuse tot coupeuse, pas het patroon dus indien nodig aan om het voor jou geschikt te maken!

Gebruik de zelfgemaakte mondkapjes dan ook niet om in de zorg te gaan werken of corona patiënten op te zoeken maar alleen om in het openbaar te dragen, om zo de kans dat jij besmet raakt of een ander besmet te verkleinen. 

€ 9,95
Op voorraad
Groter aantal nodig?

Klik hier om contact op te nemen, meestal kunnen we dit zeer spoedig voor u regelen!

N.V.T
N.V.T
N.V.T
N.V.T

Let op! In verband met hygiëne kunnen mondkapjes sets niet geretourneerd worden.

Meer informatie
Samenstelling stof 100% katoen