Scharen

Tonen als Foto-tabel Lijst

30 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom scharen kopen?

Speciaal voor de handenarbeidles moet jouw dochter wat materialen verzamelen. Een schaar maakt ook deel uit van de te verzamelen materialen. Doordat de schaar dagelijks wordt gebruikt, besteden we nauwelijks aandacht aan de techniek van deze voorwerpen. Wist jij bijvoorbeeld dat de schaar een Romeinse uitvinding was? In het oude Europa, ongeveer 500 jaren voor Christus, werd de schaar gebruikt in de textielnijverheid. De schaar werd ook gebruikt als werktuig en hulpstuk bij het verwerken van stoffen. Vooral de Romeinen maakten veelvuldig gebruik van dit instrument. Op zoek naar stevige scharen kom jij op onze website terecht. Daar stuit jij al vlug op ons brede aanbod aan scharen en vind je binnen een mum van tijd precies die schaar die jouw dochter nodig heeft voor de handenarbeidles. Wat zal je dochter toch blij zijn dat ze goed voorbereid is op de handenarbeidles!

Wat kun je verwachten van de scharen van P.W. Hoofs?

Op onze website vind je een zeer ruim aanbod aan scharen. De meeste scharen uit onze collectie hebben handvatten van kunststof. De bladen zijn van roestvrij staal. Een schaar bevat twee scherpe mesbladen, die zich door een schuifbeweging over elkaar heen bewegen. Door de druk die op de twee bladen staat, schuiven de mesbladen niet van elkaar af. Zodoende kan het materiaal dat zich er tussenin bevindt niet verplaatsen noch er tussenuit glippen. Er zijn allerlei verschillende soorten scharen die handig zijn voor diverse toepassingen. Bedenk goed waar je de schaar voor wilt gaan gebruiken en welke schaar je daar dan het beste voor kunt gebruiken. Er zitten namelijk grote verschillen in de grootte, het ontwerp, de vorm van de bladen, etc. Scharen worden veel gebruikt voor het verknippen van diverse stoffen. Als alternatief voor scharen worden ook vaak rolmessen gebruikt, hierbij is het wel belangrijk dat je een snijmat gebruikt. Wat erg handig is om te gebruiken in combinatie met scharen zijn radeerwieltjes, hierbij kun je een patroon op de te knippen stof uitlijnen, zodat je daarna deze lijnen gemakkelijk uit kunt knippen met de schaar. Bekijk nu ons ruime assortiment aan scharen en bepaal welke schaar het beste past bij jouw project!

Scharen koop je bij P.W. Hoofs

Bij P.W. Hoofs hebben we een zeer uitgebreid assortiment aan diverse schare. nNeem een kijkje in ons overzicht. Reeds een keuze gemaakt? Dan gaan wij hard aan de slag om jouw bestelling zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Wil je de schaar gebruiken voor het verknippen van kleding, bekijk dan ook ons naaisetje of de diverse spelden, dit kan je hierbij waarschijnlijk wel gebruiken!

Heb je een vraag of kan je een bepaald artikel niet vinden op de webshop? Vraag het aan onze klantenservice. We zijn elke dag te bereiken op 073-6134667.

Kenmerken van onze scharen

  • Diverse scharen van hoge kwaliteit, te gebruiken voor verschillende toepassingen
  • De handvatten zijn van kunststof en de bladen van staal
  • Keuze uit verschillende kleuren en soorten
  • Gemakkelijk vast te houden in hand

• Snelle levering  -  De levertijd van feestartikelen is 1-2 werkdagen,

  stoffen en fournituren heb je met 3-5 werkdagen in huis

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:30 - 17:00 (stoffen en fournituren gesloten)