Vingerhoedjes

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom vingerhoedjes kopen?

Ken je de vingerhoeden nog uit de naaidoos van jouw grootmoeder? Decennia lang waren vingerhoeden onmisbaar in ieders huisje bij het naaien. Alle meisjes op school leerden namelijk hoe zij deze moesten gebruiken. Met de komst van naaimachines in de 20ste eeuw was het gebruik van vingerhoeden redelijk verminderd. Nochtans groeide de belangstelling voor vingerhoeden in het laatste kwart van de 20ste eeuw. Dit komt omdat vingerhoeden steeds meer werden gebruikt als verzamelobject. Omdat vingerhoeden om de top van de vinger of duim passen, worden ze ook wel naai- of duimringen genoemd.

Vingerhoeden worden veelal gebruikt bij het uitoefenen van beroepen als schoenmaker, zadelmaker, kleermaker en stoffeerder. Het is een klein, half bolvormig omhulsel dat over de vingertop kan worden geschoven. Het dient ter bescherming van de vingertop bij het werken met scherpe handnaalden, bij het naaien of bij handenarbeid. Nu wil jij ook graag aan de slag gaan met het breien van een leuke trui. Naald en draad heb je al in huis, maar om veilig en makkelijk te kunnen werken, zou je graag nog een vingerhoed in huis willen halen. Gelukkig bedenk jij je waar je deze kunt vinden: bij P.W. Hoofs natuurlijk! 

Wat kun je verwachten van onze verzameling aan vingerhoedjes?

In ons assortiment vind je een uitgebreide verzameling vingerhoedjes. Een vingerhoedje zorgt ervoor dat je een naald gemakkelijker en veiliger door stof of leer heen kunt drukken. Hij beschermt namelijk de huid van de vinger. De vingerhoeden hebben we in verschillende kleuren en materialen en hebben verschillende eigenschappen. Zo hebben we bijvoorbeeld zowel de bekende vingerhoeden als breivingerhoeden.

Het verschil tussen deze twee? De vingerhoed heeft een antisliplaag, wat het glijden voorkomt. Hierdoor kan er veilig gewerkt worden. Breivingerhoeden bieden een perfecte draadgeleiding tijdens het breien. Deze vingerhoeden voelen bovendien zeer comfortabel op de vinger. Voor jouw leuke breiproject zijn deze vingerhoedjes daardoor een zeer handig hulpmiddel. Bekijk welke vingerhoed voor jou het beste werkt, bestel hem direct en je kunt gelijk aan de slag!

Vingerhoedjes koop je bij P.W. Hoofs

Hoge kwaliteit vingerhoeden bestel je gemakkelijk in uit onze uitgebreide verzameling. Heb je een keuze kunnen maken en jouw beoogde producten verzameld? Dan gaan wij hard aan de slag om jouw bestelling zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Kijk voor overige benodigdheden ook zeker op onze pagina’s voor naaigerei en naai-, brei- en markeerhulpjes. Hier vind je vast alles wat je nodig hebt!

Komen er meer vragen in je op betreffende een bepaald item of kan je een bepaald artikel niet vinden op de webshop? Stel gerust je vraag aan onze klantenservice. We zijn elke dag te bereiken op 073-6134667.

Kenmerken en eigenschappen van vingerhoedjes

  • Een hulpmiddel dat dient ter bescherming van de vingertop bij het werken met scherpe naalden, bij het naaien of bij handenarbeid
  • Handig attribuut voor tijdens het naaien of breien
  • Zeer gemakkelijk te bevestigen om de vingertop
  • Vaak gemaakt van metaal, maar soms ook van kunststof of zelfs leer!

Vingerhoedje gebruiken? Check!

• Snelle levering  -  De levertijd van feestartikelen is 1-2 werkdagen,

  stoffen en fournituren heb je met 3-5 werkdagen in huis

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:30 - 17:00 (stoffen en fournituren gesloten)