Badstof

Tonen als Foto-tabel Lijst

48 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Badstof kopen onlineAlles over badstof 

Wat is badstof?

Badstof is een materiaal dat voor vanalles wordt gebruikt. Bijna iedereen zal de stof herkennen. Onder andere handdoeken, badjassen, poetsdoeken en washandjes worden gemaakt van badstof. Voor baby’s en kinderen wordt de stof ook veel gebruikt. Vaak worden er badjassen, huispakjes of sokjes voor baby’s van gemaakt. Er zullen dus niet veel mensen zijn die geen product van deze stof in huis hebben.

Hoe wordt badstof gemaakt?

Voor het maken van Badstof zijn twee verschillende productiemethoden te onderscheiden. Bij de eerste, tevens meest gebruikte, manier wordt aan de hand van een weefmachine een ondergrond geweven. Hier wordt vervolgens nog een draad ingeweven, ditmaal lusvormig. De badstof zal absorberender zijn wanneer deze lussen langer zijn en ze dichter tegen elkaar aan liggen. Bij de tweede en iets minder vaak gebruikte manier hebben de gebruikte garen van zichzelf al een krul, waardoor er niet nog een lusvormige draad ingeweven hoeft te worden. Dit is de frotte productiemethode en de badstof die hiermee gemaakt wordt is dan ook Frotte Badstof. Deze productie methode is met het blote oog niet gemakkelijk van de klassieke methode te onderscheiden. 

De eigenschappen van badstof

Badstof heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. In de meeste gevallen wordt voor de badstof een vorm van katoen gebruikt. Dit komt onder andere doordat katoen goed in staat is water te absorberen. Iets dat natuurlijk zeer handig is bij het gebruik van een handdoek of een badjas. Producten gemaakt van badstof hoeven nauwelijks gestreken te worden en zijn zeer gemakkelijk te wassen. Badstof is een erg zacht en aangename stof om direct op de huid te dragen. Badstof wordt overigens niet alleen gemaakt van katoen. Ook bestaat er bamboebadstof, bamboe is van zichzelf er zeer goed in het opnemen van water, de combinatie met de lussen die inherent zijn aan de structuur van badstof zorgt ervoor dat bamboebadstof enorm water absorberend is en erg zacht aan voelt. De hoogste kwaliteit die er maar is als jij een badjasje wilt maken voor jouw kleintje. 

Het aanbod van badstof:

Bij Hoofs vind je een groot aanbod aan badstof. Dit is onder te verdelen in de "gewone" badstof van katoen, bamboebadstof en frotte badstof. De belangrijkste reden dat ons aanbod badstof zo breed is is niet omdat de verschillen tussen deze kwaliteiten enorm groot is maar met name omdat we ervoor willen zorgen dat er altijd een kleur beschikbaar is die precies bij de poplin katoen, tricot of wafelstof past waar jij het mee wilt combineren! Al onze badstof is van uitermate hoge kwaliteit, al zou op zachtheid onze voorkeur uitgaan naar de bamboebadstof. 

We wensen je heel veel plezier met het maken van jouw badstof project!

• Snelle levering  -  De levertijd van feestartikelen is 1-2 werkdagen,

  stoffen en fournituren heb je met 3-5 werkdagen in huis

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: Gesloten